Svatomartinská husa s tymiánem a majoránkou

Svatomartinská husa s tymiánem a majoránkou

Před Svatomartinským svátkem vám přinášíme recept na Svatomartinskou husu s tymiánem a majoránkou. Od raného středověku jsou tyto dny spojeny s ukončením zemědělského roku a odvodem úroků.


Zdroj: bylinky.cz

nakrájíme cibuli, jablka,

Na sádle osmažíme cibuli, přidáme jabka a čerstvý tymián a majoránku. česnek a med sůl.

Husu pořádně osolíme a přidáme kmín.
vnitřek husy zaplníme vzniklou směsí.
Pečeme pomalu na 120 C na pět hodin,

Sádlo, sibule, slanina a trochu mouky
Mezítím v hrnci na sterilizované červené zelí, sůl, drcení kmín a vodu. Vaříme 10 minut, přidáme restovanou cibulku se slaninou a spětku curku.

Husu nezepomínáme podlávat.

Posledních 30 minut pečeme bez poklice na na vyšší teplotu.

Knihy o bylinkách

Podívejte se jaké knihy o bylinkách jsou na trhu.

Koupit knihy o bylinkách