Přednáška – bylinky a koření nejen pro gastronomii

Přednáška - bylinky a koření nejen pro gastronomii

Je koření prospěšné našemu zdraví? Jak si vyrobit přírodní repelent? Jak správně pěstovat, sklízet a zpracovávat léčivé byliny?

Jste Zvědaví? Pak navštivte přednášky podzimního cyklu Pěstujme a jezme zdravě, který vznikl ve spolupráci Výzkumného ústavu rostlinné výroby a Národní zemědělské muzeum.

Bylinky a koření nejen pro gastronomii

Bylinky jako dochucovadla, léčiva i přírodní pesticidy

Ing. Roman Pavela, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Praha-Ruzyně

Jak je koření prospěšné pro naše zdraví – recepty do kuchyně i do zahrádek. Jak si vyrobit přírodní repelenty proti klíšťatům a komárům a které bylinky by neměly chybět v našem jídelníčku.

Desatero správného bylinkáře

Ing. Kateřina Smékalová, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Olomouc

Co je dobré vědět o pěstování a sklizni léčivek. Tipy pro dobrou úrodu i správné zpracování.

Přednášky probíhají v Objevovně (2. patro budovy Národního zemědělského muzea v Praze, Kostelní 44, Praha 7).

Vstup zdarma, registrací si rezervujete místo k sezení.
Termín konání: 15. 11. 2018, 18:00–20:00
Registrace na webu Národního zemědělského muzea v Praze Přihláška na přednášku Bylinky a koření nejen pro gastronomii.

Knihy o bylinkách

Podívejte se jaké knihy o bylinkách jsou na trhu.

Koupit knihy o bylinkách